Open Close

Båtplats

Båtplats i hjärtat av Bohuslän

Basteviksholmarna är en lugn småbåtshamn där du kasta loss från din båtplats och ha nära till det bästa västkusten har att erbjuda av gästhamnar och naturhamnar. Vi finns mitt emellan Lysekils stad och Bohus Malmön, precis innanför Kornöarna så Smögen, Hållö och massor av fina småöar nås lätt från hamnen. Men vill man hellre bara ta det lugnt så går det alldeles utmärkt att bryggsegla i hemma hamnen och njuta av tillvaron här.

TRYGG OCH BEKVÄM BÅTPLATS

Vi har flytbryggor i trä och betong från Rixöbryggan som är hållbara och robusta och ger en säker båtplats även i starka vindar.  Alla platser är utrustade med båtbommar från WM-bommen. Dessutom kan du som har en båtplats som är 8 meter eller längre välja att ha en gångbar bom på ena sidan.  Hur stor båtplats ska man då ha? Vi rekommenderar att cc måttet mellan båtbommarna bör vara båtens bredd + bommens bredd + 30-50 cm men ring oss gärna. Eller skicka in en intresseanmälan här nedanför så hjälper vi dig att hitta rätt storlek på din båtplats. 

EL & VATTEN

Du har tillgång till vatten på samtliga bryggor. El tar du ut i stolparna på bryggan genom att använda marinans eget servicekort. Då betalar enbart för den el du själv förbrukar och priset per kWh är 3 kr (2022). Behöver du hjälp med hur elstolparna fungerar så är du välkommen in på hamnkontoret där hamnvärdarna gärna hjälper till. 

De mindre bryggorna C-E saknar elstolpar men om du behöver el för en kortare stund så kan du lägga dig på utsidan A alternativt på I-bryggan.

PARKERING

Ett parkeringstillstånd för personbil per båtplats ingår i säsongsavgiften men vill ni parkera flera personbilar går det bra att göra mot en mindre avgift. Du kan parkera längs bryggorna och på grusplanerna i hamnområdet.  Instruktioner för de digitala parkeringstillstånden hittar du här Parkering av husbil ingår inte i båtplatsavgiften utan betalas separat per dygn  i betalautomaten. Husbilar får endast parkeras på numrerade platser avsedda för just husbil. 

SERVICEHUS

I hamnen hittar du två fräscha servicehus som rymmer toa och hwc, duschar samt tvättstuga. Du använder servicekortet för att komma in samt för att betala för dusch och tvätt/torktumlare. 

LATRINTÖMNING

Sugtömning för båttoa finns på brygga A och kostar inget att använda. Men tänk på att alltid suga rent munstycket genom att suga upp havsvatten när du har tömt tanken.

BEVAKNING

Hamnen bevakas nattetid av bevakningsföretag och vi är också aktiva i Polisens grupp för Båtsamverkan. Läs mer om detta på Polisens båtsamverkansida på facebook. Du som har båt i hamnen kan också bli medlem i vår egen facebook-grupp. Där informerar vi om vad som är på gång just nu men du kan också göra inlägg om du ser något misstänkt.

SJÖSÄTTNINGSRAMP

Rampen hittar du i hörnet av den södra bassängen och den är avgiftsfri att använda. 

BÅTPLATS PÅ VINTERN

För dig som vill ha kvar din båt i sjön vintertid finns möjlighet till det.  Taxan vintertid är 2500kr för båtar upp tom 8 m medans båtar över 8 m betalar 4500kr. Kontakta oss för att bli anvisad lämplig plats. Det är viktigt att tänka på att förtöja sin båt ordentligt eftersom det kan blåsa rejält under hösten och vintern. 

VINTERFÖRVARING INOMHUS

Lysekils Marina har ingen vinterförvaring på land i egen regi. Däremot kan du kontakta oss för förlag på företag som kan hjälpa dig med det.

VÄLKOMMEN MED DIN FÖRFRÅGAN

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig med platsförslag och pris så snart vi kan.

Personuppgifter - GDPR

Lysekils Marina AB (556697-4803) Bräckevägen 22, 454 93 Brastad ansvarar för att personuppgifter i företagets register hanteras enligt kraven på GDPR.
De uppgifter du skriver in i formuläret nedan samlas in för att användas för att ge dig ett plats och kostnadsförslag. Vi säljer allt genom faktura så det är nödvändigt att samla in uppgifter om kunden så att vi fakturerar till rätt adress.
Den rättsliga grunden för att spara uppgifterna är att uppfylla de avtal företaget gjort med kunden. Företaget kan komma att använda personuppgifterna för marknadsföring till kunden. Om kunden önskar dra tillbaka sitt samtycke angående marknadsföringsaktiviteter så upphör reklamen omgående efter kontakt med oss på info@lysekilsmarina.se.
Företaget sparar personuppgifterna så länge inte kunden själv önskar att vi tar bort uppgifterna. Där det finns rättsliga förpliktelser t.ex. Bokföringslagen sparas de personuppgifterna som är nödvändiga i 7 år + innevarande år.

Bilder

© 2024 Lysekils Marina AB