Open Close

Att göra

Njuta, umgås och bara få vara

Basteviksholmarna är lite av en dold pärla, trots att västkustens blå E6 går precis på utsidan. Här får man lov att bara vara och njuta av allt det där härliga som livet vid havet innebär.

Hamnkontor/shop

Vi rekommenderar att du börjar ditt besök hos oss inne på hamnkontoret. Vi finns här för att tipsa och guida och göra din vistelse så bra vi bara kan. I vår lilla hamnshop finns det lite förnödenheter och humörhöjare som glass, godis men också lite inredning och kläder.

Följ oss på Facebook

Bastevik Bar & Kök

På området hittar du även populära Bastevik Bar & Kök. Här serveras vällagad mat på närproducerade råvaror och till det något gott att dricka från baren. Trubaduraftnar varvas med quizkvällar och räkfrossa. Stället är mycket populärt bland boende och besökare så vi rekommenderar att du bokar bord på 076-3194712. Kolla in deras hemsida för mer information: https://www.bastevikbar.com/

Bad och grill

Salta dopp ger nytt liv till själen. På Basteviksholmarna finns 4 olika ställen att ta sig ett bad. På brygga J finns även en badplattform med svikt som är utmärkt för den som vill hoppa i plurret. Vid badplatsen rakt utanför restaurangens område finns även en grillplats att slå sig ner vid. Här har du första parkett när solen sänker sig ner i västerhavet om kvällarna och bjuder på magi. 

Är man ändå i krokarna ska man inte missa det otroligt fina Kollerödsbadet. Bara 10 minuters promenad från hamnen och en av kommunens finaste badplatser enligt oss. Här finns både strand, brygga, badstege och hopptorn  – bad som passar alla i sällskapet med andra ord.

Äventyrsgolf och Boule 

När du blir sugen på att utmana familj och vänner på nåt kul kan vi rekommendera en runda på äventyrsgolfen som drivs av restaurangen. Du betalar och hämtar ut klubbor i den lilla golfboden precis intill. Här finns också hamnen egen boulebana. Har du glömt boulesetet hemma brukar det finnas att köpa i hamnshoppen. 

Ut på tur

Har man raska ben, cykel eller kanske elcykel så finns fina promenad- och cykelvägar runt området. Inne på hamnkontoret kan du hämta karta och förhöra dig lite om vad som kan vara sevärt. Det är ca en mil från Basteviksholmarna in till Lysekils centrum, men fin cykelväg nästan hela vägen. Här finns massor att upptäcka. På Lysekils sida på västsverige.com får du många bra tips och information.

 

 

Bilder

© 2024 Lysekils Marina AB